ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική: Σε εξέλιξη το πλάνο για την πώληση της Ασφαλιστικής

11:46 - 09 Ιαν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική: Σε εξέλιξη το πλάνο για την πώληση της Ασφαλιστικής
Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για την πώληση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μερίδιο αγοράς εταιρεία του κλάδου, και θα ακολουθήσει η διαδικασία του Virtual Data Room.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας και ακολουθεί την πώληση, πρόσφατα, της θυγατρικής UBB στη Βουλγαρία.

 

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών μέσα στους πρώτους 4-5 μήνες του έτους, ώστε η διαδικασία της μεταβίβασης, εφόσον ο διαγωνισμός κριθεί επιτυχής, να ολοκληρωθεί εντός του έτους, όπως προ ημερών ανέφερε εξ νέου ο CEO του ομίλου της ΕΤΕ, Λ. Φραγκιαδάκης. Σημειώνεται ότι καταγράφεται ήδη αρχικό ενδιαφέρον για τον ασφαλιστικό βραχίονα της ΕΘΝΙΚΗΣ από ισχυρά ξένα funds και ομίλους. Η Εθνική Ασφαλιστική διατήρησε στο τέλος του 2015 την ηγετική της θέση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά με μερίδιο 16,6% επί των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και των επενδυτικών προϊόντων).

 

Το δίκτυο πωλήσεών της εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί 150 γραφεία πωλήσεων με 2.180 ασφαλιστικούς συμβούλους και 1.443 συνεργαζόμενα πρακτορεία (σ.σ. στοιχεία τέλους 2015). Το παραγωγικό δίκτυο υποστηρίζεται από 13 καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται και μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, όπως επίσης και μέσω απευθείας πωλήσεων.

 

Πέραν της παρουσίας στην Ελλάδα, η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει θυγατρικές σε Κύπρο και Ρουμανία. Το μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής στο τέλος του 2015 ανερχόταν σε 490 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.