ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναι» Παπαδημητρίου στις προτάσεις Σάλλα για τα «κόκκινα δάνεια»

21:28 - 23 Ιαν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Ναι» Παπαδημητρίου στις προτάσεις Σάλλα για τα «κόκκινα δάνεια»
Η κυβέρνηση συμφωνεί με τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλας, για τα "κόκκινα δάνεια", σύμφωνα με όσα είπε ο ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε μάλιστα πως κατά τη γνώμη του οι προτάσεις Σάλλα πρέπει να υιοθετηθούν από τις τράπεζες, ωστόσο, σημείωσε πως αυτό δεν περνά από το χέρι της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να νομοθετήσει σχετικά.

 

«Οι προτάσεις του κ. Σάλα πρέπει να υιοθετηθούν από τις τράπεζες. Δεν έχουν καμία σχέση με νομοθέτηση», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Θα το συζητήσουμε με τις τράπεζες, αλλά δεν νομίζω να περιμένετε από μας να νομοθετήσουμε για κάτι τέτοιο».

 

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέπτυξε τις συγκεκριμένες απόψεις με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, σημειώνοντας παράλληλα πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας, τα «κόκκινα» δάνεια έχουν σταματήσει και μάλιστα έχουν αρχίσει να μειώνονται.

 

Σε αντιδιαστολή των όσων ανέφερε περί αύξησης των ληξιπρόθεσμων δανείων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του, ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αντιθέτως υπάρχει και τάση μείωσης των κόκκινων δανείων.
 
Να θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Σάλας στις προτάσεις που είχε καταθέσει γινόταν λόγος για πάγωμα μέρους του δανείου ώστε οι δόσεις που πληρώνει ο δανειολήπτης μετά τη ρύθμιση να αφορούν και το κεφάλαιο.

 

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση απαλλάσσει τους δανειολήπτες από την άμεση απειλή των πλειστηριασμών. Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη πρόταση που προβλέπει το πάγωμα μεγάλου μέρους του δανείου το οποίο και θα διαγράφεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αν δεν αποκατασταθούν οι τιμές των ακινήτων, ενώ το υπόλοιπο δάνειο θα αποπληρώνεται ανάλογα με τις δυνατότητες του δανειολήπτη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.