ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητράκος(ΤτΕ): Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση

14:11 - 10 Φεβ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μητράκος(ΤτΕ): Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση
Αισιόδοξος ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα βρεθεί μπροστά στην ανάγκη για μια τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση εμφανίστηκε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), Θεόδωρος Μητράκος, ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Επιβιώνοντας από τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς», που διοργάνωσε η εταιρεία "Μαυράκης-Ορκωτοί Εκτιμητές- Real Estate Chartered Surveyors" (RECS).

Όπως είπε, παρότι το τελευταίο διάστημα έχουν λεχθεί πολλά για το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης, ακόμη και από διεθνείς φορείς, η άποψή του είναι ότι "τα νούμερα που ακούγονται δεν είναι ορθά, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει αυτή τη στιγμή σταθεροποιηθεί".

 

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο και σταθερό, με υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, "πολύ υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρώπης". Ενδεικτικά ανέφερε ότι από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται στο 18%, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου 16%. "Αυτή την περίοδο οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα από άποψη κεφαλαίων και σταθερότητας" τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 10 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.