ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GS:Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση απειλεί την εύθραυστη ανάκαμψη των τραπεζών

12:27 - 14 Φεβ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
GS:Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση απειλεί την εύθραυστη ανάκαμψη των τραπεζών
Μια παρατεταμένη κλιμάκωση της πολιτικής έντασης θα μπορούσε να διαταράξει και πάλι την εύθραυστη ακόμη ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα, προειδοποιεί η Goldman Sachs, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην δεύτερη αξιολόγηση, σε συνδυασμό με την περίπλοκη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το γεμάτο εκλογικό ημερολόγιο στην Ευρώπη και την έλλειψη συναίνεσης σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ των πιστωτών έχουν οδηγήσει σε διεύρυνση των ελληνικών spreads.

Σε έκθεσή της με τίτλο «Πολιτικά σύννεφα πάνω από την ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών», η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι τιμές των τραπεζικών μετοχών παραμένουν εξαιρετικά ασταθής.

 

Η επενδυτική τράπεζα δίνει σύσταση buy στην Alpha Bank με τιμή στόχο τα το 2,60 ευρώ και περιθώριο ανόδου 56%, για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή στόχο το 1,30 ευρώ, σύσταση neutral και περιθώριο ανόδου 32%, για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει επίσης σύσταση neutral, τιμή στόχο το 0,25 ευρώ και περιθώριο ανόδου 42%, ενώ για την Eurobank δίνει περιθώριο ανόδου 49%, σύσταση neutral και τιμή στόχο τα 0,85 ευρώ.

 

Η Goldman Sachs, στο πλαίσιο αυτό, προειδοποιεί ότι μια συνέχιση της κλιμάκωσης της πολιτικής έντασης θα μπορούσε να διαταράξει την ακόμη εύθραυστη ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα, η οποία επικεντρώνεται στα εξής σημεία:

 

1. Ρευστότητα: Οι καταθέσεις αργούν να επιστρέψουν με τον ELA και την ΕΚΤ να παραμένουν κρίσιμα για τη ρευστότητα των τραπεζών.

 

2. Ποιότητα ενεργητικού: Το απόθεμα των NPEs είναι σταθερό ενώ τα σχέδια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη.

 

3. Κεροδοφορία: Οι τράπεζες αναμένεται να ισοσκελίσουν τον ισολογισμό τους το 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.