ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ επαφών της επικεφαλής του SSM για τα κόκκινα δάνεια

09:16 - 13 Μαρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μπαράζ επαφών της επικεφαλής του SSM για τα κόκκινα δάνεια
Στο μικροσκόπιο του SSM αναμένεται να μπουν η πορεία των κόκκινων δανείων και οι αλλαγές που απαιτούνται στο πλαίσιο της ενεργής διαχείρισής του. Μπαράζ επαφών της επικεφαλής του SSM με ΤτΕ, τράπεζες και ΤΧΣ.

H άφιξη στην Αθήνα τη Δευτέρα της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί, φέρνει εξελίξεις στο θέμα των κόκκινων δανείων.

 

Η κα. Νουί θα μείνει στη χώρα μας μέχρι την Τετάρτη και αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τραπεζών, την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενώ πιθανότατα θα έχει συναντήσεις και με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

 

Η Ντανιέλ Νουί, η οποία είναι γνωστή για την επαγγελματική της αυστηρότητα, επισκέπτεται τις χώρες μέλη της ευρωζώνης μία φορά το χρόνο – επισήμως- προκειμένου να ενημερωθεί, κυρίως από την τοπική εποπτική αρχή, εν προκειμένω την Τράπεζα της Ελλάδος, για την κατάσταση των τραπεζών.

 

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως θεωρείται βέβαιο ότι η ατζέντα της κας Νουί στην Ελλάδα θα επικεντρωθεί στην κατεύθυνση της ενεργής διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

 

Για τον SSM μία ακόμη σημαντική παράμετρος αποτελούν οι απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, με αιχμή το καθεστώς λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.