ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες:Βλέπουν τις εκροές να συνεχίζονται και την ύφεση να πλησιάζει

08:00 - 05 Απρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες:Βλέπουν τις εκροές να συνεχίζονται και την ύφεση να πλησιάζει
Πλησιάζοντας σε ένα ακόμη Eurogroup ο τραπεζικός κλάδος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και εκπέμπει SOS προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική οικονομία έχουν πια στερέψει σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό.

Οι εκροές καταθέσεων που άγγιξαν τα 2 δισεκατομμυρία ευρώ αποτελεί το πιο ξεκάθαρο καμπανάκι, αλλά τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως τα χειρότερα ακόμη δεν έχουν έρθει.

 

Ουσιαστικά, επισημαίνουν πως όσο παραμένει η ανησυχία και η αβεβαιότητα, οι καταθέσεις θα συνεχίζουν σταθερά την καθοδική τους πορεία και το τραπεζικό σύστημα θα μπει σε νέες περιπέτειες, πάνω που έδειχνε πως είχε αρχίσει να πατά ξανά γερά στα πόδια του.

 

Δεν είναι, όμως, μόνον οι τράπεζες. Είναι συνολικά η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παρουσιάσει έργο στους δανειστές και κυρίως στο ΔΝΤ που αμφισβητεί εντονότερα απ` όλους τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί.

 

Αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας μίλησε ξεκάθαρα λέγοντας πως «αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός του Μαΐου, τότε πρέπει να αναμένεται επιστροφή στην ύφεση».

 

Κάτι τέτοιο θα ήταν ασφαλώς καταστροφικό και θα αποτελούσε ένα πισωγύρισμα που θα μπορούσε να καλυφθεί μόνο μέσω πιο σκληρών μέτρων σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.