ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Μειώνει κατά 13% τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

12:51 - 05 Απρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
BofA: Μειώνει κατά 13% τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών
Κατά 13% (κατά μέσο όρο) μειώνει τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών η Bank of America Merrill Lynch, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δ' τριμήνου, με την αμερικανική τράπεζα να επισημαίνει ότι η πιθανή ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης θα ήταν απαραίτητη, αλλά όχι αρκετή για να αλλάξει τη στάση της απέναντι στον κλάδο.

Όπως επισημαίνει η BofA, μειώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη του διαστήματος 2017-2020 κατά 8%-29% ετησίως κατά μέσο όρο για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του 2016, ενώ βλέπει καθοδικό κίνδυνο 3%-17% στα καθαρά έσοδα στο διάστημα 2017-2018.

 

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η κερδοφορία, αλλά με βραδύτερο ρυθμό.

 

Στα τελευταία στοιχεία του δ' τριμηνου του 2016, σύμφωνα με την BofA, διαφάνηκε επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού (σε επίπεδο έτους), κάτι που μεταφράζεται σε υψηλότερο του αναμενομένου δείκτη COR του 2017, ακόμα κι αν δεν τίθενται οι στόχοι για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΝΡΕ) σε κίνδυνο.

 

Επίσης, η Bank of America Merrill Lynch μειώνει τις τιμές στόχους των τραπεζών, στα 1,93 ευρώ για την Alpha Bank, από 2,27 ευρώ προηγουμένως, στα 0,18 ευρώ για την Πειραιώς, από 0,22 ευρώ, στα 0,26 ευρώ για την Εθνική, από 0,27 ευρώ και στα 0,60 ευρώ για τη Eurobank, από 0,70 ευρώ προηγουμένως.

 

Επίσης, διατηρεί τη σύσταση neutral (ουδετερότητα) για την Alpha Bank και την Εθνική, ενώ για τις Πειραιώς και Eurobank οι συστάσεις είναι για underperform, ήτοι για αποδόσεις χειρότερες από εκείνες της αγοράς.

 

Η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί δίκαιες τις αποτιμήσεις των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

 

Οι ελληνικές τράπεζες θα σημειώσουν σε μέσο όρο, δείκτη Αποδοτικότητας Ιδίων Κεφαλαίων στο 2,8% το 2017, καλύτερο από το 0,8% κατά μέσο όρο το 2016, αλλά χειρότερα από το 7% των ευρωπαϊκών τραπεζών και το 15% των τραπεζών στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, προβλέπει η BofA.

 

Η Bank of America Merrill Lynch χαιρετίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί για την εκπλήρωση των στόχων των NPE, ενώ εκτιμά ότι η τάση αποπληρωμής των κεφαλαίων του ELA θα συνεχιστεί, βελτιώνοντας τις συνθήκες στο λειτουργικό περιβάλλον του κλάδου.

 

Οι ελληνικές τράπεζες οδεύουν προς μείωση των ΝΡΕs κατά € 7,7 δισ. συνολικά το 2017, σύμφωνα με τους στόχους. Στο α' τρίμηνο τα NPLs αυξήθηκαν αλλά τα ΝΡΕs όχι και αυτό δεν αποτελεί θετικό σημάδι: οι τράπεζες αντιμετωπίζουν εκ νέου καθυστερήσεις στα εξυπηρετουμενα ανοίγματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.