ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβόπουλος:Η διερεύνηση της υπόθεσης θα οδηγήσει στη άρση των κατηγοριών

10:48 - 21 Απρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Προβόπουλος:Η διερεύνηση της υπόθεσης θα οδηγήσει στη άρση των κατηγοριών
«Η βαθύτερη διερεύνηση της υποθεσης θα οδηγήσει στη άρση των όποιων κατηγοριών» επεσήμανε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στον Real Fm, σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε και αφορά σε "δόλια κακοδιαχείριση" από την ΤτΕ αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία εξαιτίας των χειρισμών του "θεματοφύλακα" τους έχασαν εκατομμύρια προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως ανέφερε ο κ.Προβόπουλος , οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις έγιναν τον Ιούνιο του 2009 ενώ το PSI τρία χρόνια μετά και κατά συνέπεια ήταν αδύνατο να γνωρίζουν ότι θα γινόταν «κούρεμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών οργανώσεών.

 

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ο κ.Προβόπουλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος τονίζοντας ότι «δεν βλέπει να κλείνουν γρήγορα λόγω των γερμανικών εκλογών και θα πρέπει να περιμένουμε έως το φθινόπωρο» ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα δοθεί η εκκρεμούσα δόση χωρίς την επιστροφή του ΔΝΤ».

 

Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ προέβλεψε ότι «εκπνέοντος του προγράμματος και με πιθανή αδυναμία άντλησης ρευστότητας από τις αγορές» είναι πολύ πιθανό η χώρα να βρεθεί μπροστά σε νέο πρόγραμμα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

 

Επανέλαβε ότι η ΤτΕ το 2009 τόσο μέσω των εκθέσεων της όσο και δημόσιων τοποθετήσεων του ίδιου, είχε δημοσιοποίησε ότι το έλλειμμα της χώρας προσέγγιζε το 13% ενώ αποκάλυψε ότι ο Γιούνκερ είχε προτείνει στην κυβέρνηση Παπανδρέου ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα προσαρμογής, χωρίς όμως τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

 

Παράλληλα, ο κ.Προβόπουλος τόνισε ότι χωρίς ανάπτυξη η χώρα δεν μπορεί να βγει από το σημερινό φαύλο κύκλο της ανεργίας, της ύφεσης και της υπερφορολόγησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:57 - 21 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.