ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενστάσεις για την κατά περίπτωση ασυλία για στελέχη τραπεζών

15:40 - 29 Απρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ενστάσεις για την κατά περίπτωση ασυλία για στελέχη τραπεζών
Δύσκολα θα δεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης το ΔΝΤ και η ΕΚΤ για το πώς θα δίνεται ασυλία σε στελέχη των τραπεζών και της δημόσιας διοίκησης στο πλαίσιο διαγραφών χρεών στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Reporter.gr στέλεχος διεθνούς ομίλου με άμεση γνώση των δεδομένων στους θεσμούς η πρόταση του υπ. Δικαιοσύνης για κατά περίπτωση παροχής ασυλίας δύσκολα θα περάσει.
Όπως τόνισε την Παρασκευή  κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος «η ασυλία δεν θα είναι οριζόντια και θα δίνεται κατά  περίπτωση». «Για τους δημόσιους λειτουργούς θα γνωμοδοτεί ο γενικός διευθυντής δημόσιας διοίκησης και για τα τραπεζικά στελέχη το υπουργείο Οικονομικών μετά από συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να γνωμοδοτήσει εντός διμήνου.»
 
Πάντως οι τελικές διατάξεις θα ψηφιστούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έως τις 15 Μάϊου, ενώ θα ισχύουν εφεξής και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ.
 
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από την κυβέρνηση η σχεδιαζόμενη ρύθμιση αυτή δεν κρίνεται ικανοποιητική, γιατί οι τραπεζίτες ήθελαν οριζόντια «ασυλία» και χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία που προτείνει το Υπ. Δικαιοσύνης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για πτυχές του εξωδικαστικού συμβιβασμού, του οποίου το Ν/Σ ψηφίστηκε, η πρόταση του υπουργείου προς τους θεσμούς είναι να μην αναδιαρθρώνονται χρέη κομμάτων και ΜΜΕ προς Δημόσιο και τράπεζες.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.