ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαντζηνικολάου: Ενδιαφέρον ξένων για ελληνικά assets-Μεγάλου:Πέντε δισ. στην ελληνική οικονομία

11:48 - 28 Ιουν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Χαντζηνικολάου: Ενδιαφέρον ξένων για ελληνικά assets-Μεγάλου:Πέντε δισ. στην ελληνική οικονομία
Η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη είναι το μεγάλο διακύβευμα για την ελληνική οικονομία τόνισαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, o Πρόεδρος, Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

Παράλληλα, δεσμεύθηκαν πως η τράπεζά τους θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια μέσα από το φιλόδοξο σχέδιο “Agenda 2020” που τίθεται σε εφαρμογή.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς το κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν η αναγκαία προϋπόθεση για να πάμε στην επόμενη ημέρα. «Στόχος μας τώρα είναι η γρήγορη και αποτελεσματική απεμπλοκή από την ύφεση και η επιστροφή σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

 

Για το χρέος είπε πως είναι θέμα δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με το κλείσιμο της αξιολόγησης και αυτό που προέχει τώρα είναι η επιστροφή των καταθέσεων και η άρση των capital controls. Όπως σημείωσε, έτσι θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και θα προσελκύσουμε επενδυτές.

 

«Από τις επαφές που είχα πρόσφατα στο εξωτερικό διαπίστωσα ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον των ξένων για τα ελληνικά assets», σημείωσε.

Υπογράμμισε ακόμα τον σημαντικό ρόλο του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πόσο σημαντικές είναι οι εκδόσεις ομολόγων από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

 

«Θετικές είναι οι εξελίξεις και στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων», τόνισε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να κάνουμε λίγο πιο γρήγορα στο Ελληνικό».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου ανέφερε από τη μεριά του ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης επαναφέρει τη χώρα σε θετική τροχιά.

«Η Πειραιώς με το φιλόδοξο σχέδιο που στηρίζεται στις στρατηγικές της “Agenda 2020” θα χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία και από 2 δισ. ευρώ ετησίως νέα δάνεια που έδωσε το 2016 θα φτάσει τα 5 δισ. ευρώ το 2020».

 

Οι στόχοι της Πειραιώς

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, οι βασικοί στόχοι της στρατηγικής της τράπεζας για τα επόμενα χρόνια είναι: η βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού, η ενίσχυση της ρευστότητας και η επάνοδος στην κερδοφορία.

 

Ανέφερε ακόμα ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε στοχευμένες επενδύσεις στην ψηφιοποίηση, σε μείωση των καταστημάτων, στην ενίσχυση της παρακολούθησης των κινδύνων, και των προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης.

 

"Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι αλλά εφικτοί. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους πετύχουμε", ανέφερε ο κ. Μεγάλου απευθυνόμενος στους μετόχους. "Η Τράπεζα θα επανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της με το Agenda 2020", διαβεβαίωσε κλείνοντας.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 28 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.