ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φραγκιαδάκης:Η επιτυχία της Ασφαλιστικής αποτυπώθηκε στο deal με την Exin

12:05 - 30 Ιουν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Φραγκιαδάκης:Η επιτυχία της Ασφαλιστικής αποτυπώθηκε στο deal με την Exin
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μίλησε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

"Η Ασφαλιστική υπήρξε συνοδοιπόρος μας και σύμμαχός μας τα τελευταία 125 χρόνια. Η αποεπένδυση λοιπόν από την Ασφαλιστική είναι φορτισμένη στιγμή και ένα μεγάλο βήμα για εμάς", τόνισε ο κ. Φραγκιαδάκης για να συμπληρώσει:

"Τα συναισθήματά μας είναι μεικτά όμως βρίσκουμε αυτοπεποίθηση για αυτή την κίνησή μας από το γεγονός ότι η αξία και η επιτυχία της Ασφαλιστικής αποτυπώθηκε στη συναλλαγή και από το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία μέσα από το νέο μοντέλο συνεργασίας μας".

Πρόσθεσε ακόμα πως "οι άνθρωποί μας μπορούν να βασιστούν στο γεγονός ότι οι επενδυτές, η ExinGroup, έχει σχέδια ανάπτυξης για την Ασφαλιστική και θα εξελίξει την εταιρία πρωτοστατώντας στην αγορά. Από την άλλη, η Εθνική Τράπεζα θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της κατά 110 μονάδες βάσεις ενώ θα ενισχυθεί με ρευστότητα περίπου €770εκατ. Τόσο τα αυξημένα κεφάλαια όσο και η ρευστότητα που απορρέει από τη Συναλλαγή θα διοχετευθούν στην κύρια δραστηριότητά μας: τη χρηματοδότηση της οικονομίας μας και των επιχειρήσεων".

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 30 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.