ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο FTSE4GOOD Emerging Index η Eurobank

12:34 - 23 Οκτ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στο FTSE4GOOD Emerging Index η Eurobank
Στο FTSE4GOOD Emerging Index εντάχθηκε η Eurobank, τον διεθνή δείκτη που αξιολογεί την απόδοση εισηγμένων εταιριών ως προς τις Περιβαλλοντικές, τις Κοινωνικές και τις σχετικές με την εταιρική Διακυβέρνηση (ESG) επιδόσεις τους.

Η FTSE Russell (εμπορική επωνυμία της FTSE International Limited και της Frank Russell Company) επιβεβαίωσε ότι η Eurobank ύστερα από ανεξάρτητη αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια FTSE4Good, πληροί τις προϋποθέσειςώστε να συμπεριληφθεί στη σειρά των δεικτών FTSE4Good. Η Σειρά Δεικτών FTSE4Good, που δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιο πάροχο δεικτών FTSE Russell, μετρά την απόδοση εταιρειών που επιδεικνύουν σημαντικές πρακτικές στο Περιβαλλοντικό, το Κοινωνικό πεδίο και στο πεδίο της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG).

Οι δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από πλήθος φορέων της αγοράς για τη δημιουργία και την αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων, ενώ ο δείκτης FTSE4Good Emerging εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2016.

Από το 2003 η Eurobank επενδύει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή Περιβαλλοντικής Πολιτικής και μέσα από πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης (Περιβάλλοντος ISO 14001 / EMAS & Ενέργειας ISO 50001) αναλαμβάνει, συστηματικά, πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού και ανθρακικού της αποτυπώματος. Το 2016 ήταν μια χρονιά σημαντικής επιτυχίας στον τομέα αυτό καθώς, με την εφαρμογή των συστημάτων της, η Eurobank, μείωσε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας κατά 8,1% και τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 7,6% σε σχέση με το 2015.

Παράλληλα, συνεχίστηκε επιτυχώς η εξοικονόμηση λοιπών φυσικών πόρωνκαθώς και η ανακύκλωση και η αξιοποίηση αποβλήτων, όπως το χαρτί και ο ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Επιπλέον, η Τράπεζα έδωσε βάρος στη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων του δανειακού της χαρτοφυλακίου, αναφορικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από σημαντικούς δανειολήπτες, ενώ προσφέρει και σειρά «πράσινων προϊόντων» που παρέχουν κίνητρα και εργαλεία για φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες.

Επίσης, η Eurobank από το 2005, συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά διεθνών πρωτοβουλιών αειφόρου ανάπτυξης όπως η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI) με ένα από τους βασικούς στόχους την ενίσχυση χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των επιχειρήσεων αξιολογώντας ταυτόχρονα τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό κίνδυνο.

Επόμενος στόχος της Eurobank είναι η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής πάνω στην κλιματική αλλαγή και τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στον τραπεζικό χώρο από την χρηματοδότηση επιχειρήσεων για έργα που αφορούν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο χαμηλού περιβαλλοντικού ρίσκου και ελκυστικό σε διεθνείς επενδυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.