ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με €40 εκατ. η Παγκόσμια Τράπεζα στο ομόλογο της Εθνικής

17:01 - 25 Οκτ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με €40 εκατ. η Παγκόσμια Τράπεζα στο ομόλογο της Εθνικής
Το ποσό των 40 εκατ. ευρώ επένδυσε το IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 750 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας.

Η επένδυση έχει στόχο να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής να επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές και να ενισχύσει την επενδυτική εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, αναφέρει το ITC σε σχετική ανακοίνωση.

Ο treasurer της Εθνικής Βασίλης Κάβαλος τόνισε: «Καλωσορίζουμε την επένδυση του IFC και τη στήριξη της συναλλαγής. Η έκδοσή μας έτυχε θερμής υποδοχής από την αγορά, με πολύ υψηλή ζήτηση, που μας επέτρεψε να επανακαθιερώσουμε την παρουσία μας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Η έκδοση της Εθνικής είναι σημαντική γιατί αποτελεί ισχυρό σινιάλο αύξησης της εμπιστοσύνης στην οικονομία τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς επενδυτές» τονίζει ο Manuel Reyes Retana, περιφερειακός διευθυντής του IFC για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Είναι η πρώτη φορά που ο τραπεζικός κλάδος της χώρας εμφανίζεται στις κεφαλαιαγορές από το 2014, κάτι που αποτελεί καλή ένδειξη της εμπιστοσύνης στην οικονομική ανάκαμψη».

Το IFC εμπλέκεται στην Ελλάδα από το 2015, μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, επενδύοντας 405 εκατ. ευρώ σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε οκτώ projects και χορηγώντας 275 εκατ. ευρώ σε γραμμές πίστωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:27 - 25 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.