ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλου: Φέτος αυξήσαμε τις καταθέσεις, το 2018 μηδενίζουμε τον ELA

18:33 - 06 Δεκ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μεγάλου: Φέτος αυξήσαμε τις καταθέσεις, το 2018 μηδενίζουμε τον ELA
Το 2018 θα είναι ένα καλό έτος για την ελληνική οικονομία, ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας θα καταφέρει να μηδενίσει την εξάρτησή της από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΤτΕ (ELA). Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Βρισκόμαστε υψηλότερα από το τέλος του 2016. Μειώσαμε, επίσης, την έκτακτη παροχή ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσδοκούμε να την μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018», τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου, αναφερόμενος στις επιδόσεις της τράπεζας το 2017.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 2018 θα είναι ένα καλό έτος για την ελληνική οικονομία. «Αναμένω ανάπτυξη του ΑΕΠ 2%, εκτιμώ ότι η ρευστότητα θα ενισχυθεί και η έκτακτη παροχή ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην κερδοφορία των τραπεζών», συμπλήρωσε ο κ. Μεγάλου.

Ο επικεφαλής της Τρ. Πειραιώς υποστήριξε, παράλληλα, ότι η σταθερότητα θα δημιουργήσει περισσότερες καταθέσεις στην εγχώρια αγορά και ότι η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα ανακτάται σταδιακά.
«Υπάρχουν ακόμα πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη όμως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.