ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμούζης: Αισιοδοξία για stress tests-Όχι περαιτέρω πίεση για κόκκινα δάνεια

15:31 - 01 Μαρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραμούζης: Αισιοδοξία για stress tests-Όχι περαιτέρω πίεση για κόκκινα δάνεια
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των stress tests, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως δεν θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πίεση για ακόμη πιο δραστικές λύσεις στα NPLs.

"Οι στόχοι που έχουν θέσει οι ελληνικές τράπεζες για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα 67 δισ. ευρώ στα τέλη του 2019 αποτυπώνουν την αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν δραστικά το πρόβλημα", σημείωσε ο κ. Καραμούζης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος για πιο δραστικές λύσεις.

"Πιο δραστικές λύσεις πρέπει να εξεταστούν στο τέλος αυτού του προγράμματος όταν η κατάσταση στην αγορά και την οικονομία θα είναι καλύτερες", είπε.

Αναφορικά με τα stress tests εκτίμησε πως οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το 2015 και αυτό μπορεί να δικαιολογεί μία κάποια αισιοδοξία: "Η αρχική θέση των τραπεζών σε ότι αφορά τη ρευστότητα και τα κεφάλαια είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με αυτές του 2015", είπε για να συμπληρώσει:

"Τα παραπάνω τόνισε δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα αλλά μέσω των αριθμών έχουν την αίσθηση ότι οι τράπεζες, είναι σε καλύτερη κατάσταση όπως και η θέση της χώρας".

Ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ακόμα και τη σημαντική μείωση του ELA, λέγοντας πως το καλοκαίρι του 2015 ήταν 86 δισ. και σήμερα 16 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.