ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δάνεια: Περίπου 20% των οφειλετών ρυθμίζει πριν τον πλειστηριασμό

12:50 - 03 Μαρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δάνεια: Περίπου 20% των οφειλετών ρυθμίζει πριν τον πλειστηριασμό
Ένας στους πέντε οφειλέτες προσέρχεται για ρύθμιση λίγο πριν τον πλειστηριασμό, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι πλειστηριασμοί λειτουργούν ως ισχυρό μέσο πίεσης κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα στη μάχη κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών, ήτοι όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους και συνειδητά δεν το κάνουν, δείχνουν ότι περίπου 25% των δανειοληπτών που δεν αποπληρώνει τις οφειλές του είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επίτευξη του στόχου των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς οι στρατιγικοί κακοπληρωτές δρουν σε βάρος τόσο του τραπεζικού συστήματος όσο και αυτών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Καθώς ο στόχος των τραπεζών παραμένει να είναι η σταθερή επάνοδος στις πραγματικές τραπεζικές εργασίες, με βασική τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, οι τραπεζικές δραστηριότητες συνεχίζουν με σταθερούς ρυθμούς τις ρυθμίσεις δανείων,, προσφέροντας και νέες λύσεις, σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και βρέθηκαν στο «κόκκινο». Όπως τονίζουν επιτελικά τραπεζικά στελέχη οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς υπάρχει πληθώρα λύσεων ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.