ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕTE: Απορρίφθηκε η αίτηση πώλησης της ρουμανικής θυγατρικής

13:56 - 19 Μαρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕTE: Απορρίφθηκε η αίτηση πώλησης της ρουμανικής θυγατρικής
Απορρίφτηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας η αίτηση της OTP Bank Romania για την απόκτηση του 99,28% της Banca Romaneasca (ΒRΟΜ), θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ΕΤΕ ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για αυτή την εξέλιξη σημειώνοντας ότι η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της Banca Romaneasca από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ωστόσο αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της Banca Romaneasca. Η Banca Romaneasca συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της, διατηρώντας τα επίπεδα κερδοφορίας της και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης στήριξής της από τον όμιλο ΕΤΕ.

Η ΕΤΕ διερευνά τις διάφορες στρατηγικές επιλογές για τις δραστηριότητες της στην Ρουμανία στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.

Η Credit Suisse International ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως Διεθνής Νομικός Σύμβουλος και η PeliFilip σαν τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 19 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.