ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Υπό... κατασκευή οι ελληνικές τράπεζες

20:37 - 22 Μαρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
BofA: Υπό... κατασκευή οι ελληνικές τράπεζες
Ο κίνδυνος ανακεφαλαιοποίησης είναι υπαρκτός, ωστόσο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει πρόβλεψη για τον χρονικό ορίζοντα στον οποίο θα κληθούν οι ελληνικές τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια. Αυτό αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch σε έκθεσή της με τίτλο, «Προσοχή, υπό κατασκευή οι ελληνικές τράπεζες».

Σύμφωνα με τον οίκο, η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα είναι περιορισμένη καθώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικά εμπόδια στα καθαρά έσοδα από τόκους και αυξημένο cost of risk τα επόμενα χρόνια. «Εκτιμούμε ότι το μέγεθος του κεφαλαιακού προβλήματος των ελληνικών τραπεζών θα είναι καθοριστικό μακροπρόθεσμα ενώ θεωρούμε σημαντικό τον κίνδυνο ανακεφαλαιοποίησης. Παρ' όλα αυτά, το πότε είναι αβέβαιο», αναφέρουν οι αναλυτές της BofA.

Βραχυπρόθεσμα, αβέβαια είναι και τα αποτελέσματα των stress tests, ενώ το πακέτο της Κομισιόν αν και δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενδεχομένως μεταθέτει χρονικά στο μέλλον τον κίνδυνο άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης. Για τις τραπεζικές μετοχές ο οίκος δίνει σύσταση «Underperform».

Η δημιουργία κεντρικής bad bank είναι δύσκολη στην Ελλάδα δεδομένου του μεγάλου όγκου «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με αυτόν τον τρόπο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.