ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φραγκιαδάκης: Όλες οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα stress tests

11:52 - 16 Απρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Φραγκιαδάκης: Όλες οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα stress tests
Όλες οι ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι θα περάσουν με επιτυχία τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για συμβάσεις εγγυήσεων ύψους 640 εκατ. για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο κ. Φραγκιαδάκης, οι έλεγχοι που έχει διενεργήσει ο επόπτης (TAR) και τα αποτελέσματα του stress test θα ενσωματωθούν στον έλεγχο SREP (διαδικασία εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης του SSM) στα μέσα του έτους.

Ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ότι ενημέρωση για το πώς οδεύει η διαδικασία θα έχουν οι τραπεζίτες κατά την επίσκεψή τους στη Φρανκφούρτη. 

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Εθνική Ασφαλιστική, ο CEO της ΕΤΕ δήλωσε ότι η τράπεζα προσεγγίζει τις δύο κινεζικές εταιρίες (Fosun και Gongbao) που είχαν ενδιαφερθεί για την ασφαλιστική στον αρχικό διαγωνισμό.

«Συζητάμε τις λεπτομέρειες της διαδικασίας για την προσέγγιση των δύο κινέζων επενδυτών, ώστε η πώληση να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, με θετική επίπτωση για την Εθνική Τράπεζα» ανέφερε.

Η Εθνική Ασφαλιστική είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και αυτό δίνει δυνατότητα ευελιξίας στην Εθνική Τράπεζα, σημείωσε ο κ. Φραγκιαδάκης.  

Τελευταία τροποποίηση στις 11:56 - 16 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.