ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλά νέα και αυστηρές συστάσεις για τους Έλληνες τραπεζίτες

09:07 - 17 Απρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καλά νέα και αυστηρές συστάσεις για τους Έλληνες τραπεζίτες
Στις αυστηρές συστάσεις για σφιχτή τήρηση του χρονοδιαγράμματος μείωσης των κόκκινων δανείων φαίνεται πως θα μείνουν οι επόπτες του SSM και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες ημέρες με τους έλληνες τραπεζίτες, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχουν στην Φρανκφούρτη για τα αποτελέσματα των stress tests.

Επί της ουσίας κατά τις συναντήσεις οι έλληνες τραπεζίτες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, και όπως δήλωσε χθες ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης όλες οι ελληνικές συστημικές τράπεζες περνούν τη διαδικασία χωρίς απώλειες.

Εάν κριθεί πως μία εκ των τεσσάρων χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση, αυτό υπολογίζεται πως θα γίνει σε βάθος χρόνου.

Επομένως, οι πιέσεις που αναμένεται να ασκηθούν προς τις ελληνικές τράπεζες θα αφορούν  τη μείωση των κόκκινων δανείων, με δεδομένο ότι πιέσεις για αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών ασκεί και το ΔΝΤ.

Ως εκ τούτου οι επόπτες θα ζητήσουν περισσότερες πωλήσεις εταιρικών δανείων, αλλά και περισσότερους πλειστηριασμούς.

Στις συζητήσεις, έστω και σε πρόωρο επίπεδο, αναμένεται να τεθεί και το θέμα της δημιουργίας μίας Bad Bank, το οποίο έχει ανοίξει και υποστηρίζεται και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενόψει της ολοκλήρωσης του 3ου μνημονίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:15 - 17 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.