ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάλυση της Goldman Sachs λίγες ώρες πριν τα stress tests

15:39 - 04 Μαϊ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ανάλυση της Goldman Sachs λίγες ώρες πριν τα stress tests
Η Goldman Sachs λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών κάνει τις εκτιμήσεις της και μιλά γιαμία στιγμή - ορόσημο, που μπορεί να συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ο οίκος σημειώνει ότι το αποτέλεσμα είναι ακόμα αβέβαιο αλλά θεωρεί πως οι τράπεζες εμφανίζονται καλύτερα τοποθετημένες για να πετύχουν ένα αποτέλεσμα που δεν θα οδηγεί σε αραίωση «non-dilutive» σε σύγκριση με όσα έγιναν στην αντίστοιχη άσκηση του 2015.

Θεωρεί δε ως πολύ σημαντική ένδειξη για αυτό είναι το ράλι κατά 30% των μετοχών τον τελευταίο μήνα.

Άλλες θετικές ενδείξεις, όπως σημειώνει είναο ότι οι υποθέσεις που τέθηκαν για τα tests δείχνουν περισσότερο ήπιες έναντι των προηγούμενων και αυτό μειώνει το ρίσκο ενός δυσανάλογα απαιτητικού δυσμενούς σεναρίου.

Επίσης, οι τοποθετήσεις των ανθρώπων του κλάδου είναι καθησυχαστικές, με την Goldman Sachs να στέκεται ιδιαίτερα στη σιγουριά που δείχνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πάντως, η Goldman Sachs προειδοποιεί πως η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου θα πάρει χρόνο.

Τέλος, επαναλαμβάνει στη σύσταση «buy» για την Alpha Bank καθώς θεωρεί ότι έχει το χαμηλότερο προφίλ ρίσκου, χαμηλή αποτίμηση και βελτιωμένη εικόνα σε ότι αφορά τις συνθήκες χρηματοδότησης. Για τις άλλες τρεις τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Eurobank) η σύσταση είναι «ουδέτερη».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 04 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.