ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας: Η Eurobank ετοιμάζει έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ. Κύριο

12:58 - 31 Μαϊ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Εξετάζουμε την έκδοση ενός ακόμα καλυμμένου ή senior ομολόγου κατά τη διάρκεια του 2018», ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

Όπως είπε η νέα έκδοση μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ αλλά «δεδομένου ότι δεν πιεζόμαστε, θα εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, πριν πάρουμε την τελική απόφαση».

Κάθε κίνηση εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές, που θα έχουν γίνει απαιτητικές εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια σημειώνει ότι «είναι ευθύνη μας να δείξουμε στην αγορά, με πειστικό τρόπο, πως από τα προβλεπόμενα επίπεδα του 2019 μπορούμε να κινηθούμε χαμηλότερα μεταξύ 10-20% τα επόμενα χρόνια». Για να επιτευχθεί αυτό, η τράπεζα ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα τέτοιο σχέδιο τους επόμενους 12 μήνες.

Ακόμα και αν επιτευχθεί ο στόχος του 2019, ο δείκτης NPEs θα παραμείνει αρκετά υψηλός και αναμένεται στο 27%, σημείωσε ο CΕO της Eurobank.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία και τη θέση του Γιάννη Στουρνάρα υπέρ της προληπτικής γραμμής, σημειώνει: «Αποκλειστικά από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος η βέλτιστη επιλογή είναι μια φόρμουλα που θα επιτρέπει στην ΕΚΤ να διατηρήσει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.