ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυλωνάς(CEO ΕΤΕ): Πετύχαμε τους στόχους μας για τα κόκκινα δάνεια

12:39 - 26 Ιουλ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μυλωνάς(CEO ΕΤΕ): Πετύχαμε τους στόχους μας για τα κόκκινα δάνεια
«Η Εθνική τράπεζα είναι η πρώτη τράπεζα που βγήκε από τον ELA και πέτυχε τους στόχους για τα τα κόκκινα δάνεια». Αυτό υποστήριξε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης που ήταν σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά «η  πώληση 2 δισ. ευρώ  με τιμή 6 % του ανεξόφλητου κεφαλαίου ήταν επιτυχία για την τράπεζα. Ελπίζουμε ότι θα είναι προπομπός για τις επόμενες πωλήσεις κόκκινων δανείων».

Όσον αφορά την Εθνική Ασφαλιστική, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, εγγυήθηκε ωστόσο ότι θα προστατευθεί η λειτουργία της.  Σχετικά με το ΛΕΠΕΤΕ, ο κ. Μυλωνάς διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση της Εθνικής θα κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί το θέμα, επισήμανε ωστόσο ότι θα χρειαστεί θάρρος.

Ο κ. Μυλωνάς αναφερόμενος στο  το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ σημείωσε ότι  έχει ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό παρά τις ανατροπές στην πώληση της ασφαλιστικής, της θυγατρικής στη Ρουμανία και της θυγατρικής στην Κύπρο. Για την Κύπρο προανήγγειλε ότι η θυγατρική θα σπάσει σε δυο μέρη, σε ένα υγιές και στο κακό κομμάτι που θα εμπεριέχει κόκκινα δάνεια και το οποίο θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία.

Για την Εθνική Ασφαλιστική εγγυήθηκε ότι θα συνεχίσει να προστατεύει την ομαλή λειτουργία της όποια λύση και να προκριθεί. Κλείνοντας τόνισε πως «τώρα είναι η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας τα βάρη του παρελθόντος. Να χτίσουμε ένα ισχυρό οργανισμό. Το να πάμε μπροστά είναι μονόδρομος, το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά και η ανάγκη για αλλαγή είναι επιτακτική. Ασπίδα μας η διαφάνεια».

«Το νέο μοντέλο επιβάλει μεταβολή της Εθνικής στην πρώτη επιλογή για τον Έλληνα», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 26 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.