ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες επαφές SSM-ελληνικών τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια

10:15 - 03 Σεπ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέες επαφές SSM-ελληνικών τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια
Νέος γύρος επαφών των ελληνικών τραπεζικών διοικήσεων με τον SSM είναι προγραμματισμένος για τις επόμενες εβδομάδες, με απώτερο στόχο τη μείωση των «κόκκινων» δανείων έως και το 2021.

Αναλυτικότερα, για να μειωθούν τα ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε μονοψήφια επίπεδα έως το 2022 θα πρέπει έως και το 2021 να έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο τουλάχιστον στο 15% από 40% σήμερα. Η μείωση αυτή προϋποθέτει την περαιτέρω βελτίωση των οργανικών επιδόσεων των τραπεζών στη διαχείριση των ανοιγμάτων τους.

Αν αυτό δεν συμβεί η ελληνικές τράπεζες θα αναγκαστούν να ρευστοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος των προβληματικών τους δανείων, σε τιμές που, λόγω της πίεσης του χρόνου, θα προκαλέσουν ζημιές, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μια τέταρτη αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση.

Να σημειωθεί πως η ισχνή πρόοδος που καταγράφεται μέχρι στιγμής στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων προέρχεται κατά κύριο λόγο από πωλήσεις και διαγραφές «κόκκινων» δανείων και όχι από την προώθηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων, ένα γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.