ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η BofA «κόβει» τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

12:03 - 14 Σεπ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κατεβάζει τον πήχη για τις τιμές-στόχους των τραπεζών η Bank of America/Merrill Lynch (BofA), με ανάλυσή της για τα αποτελέσματα εξαμήνου, η οποία βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τις εκτιμήσεις της Citigroup και της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την BofA, ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν τα «κόκκινα δάνεια», τα ενυπόθηκα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα παραμένουν επίμονα υψηλά, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν φαίνεται να μειώθηκαν ουσιαστικά και η εξυγίανση (curing) προβληματικών δανείων δεν φαίνεται να αποκτά ουσιαστικό ρυθμό.

 

Οι πωλήσεις δανείων έρχονται στο προσκήνιο κάτι, που σύμφωνα με την ανάλυση δημιουργεί τον κίνδυνο εξάντλησης των εσόδων. Έτσι ο οίκος διατηρεί την αρνητική του στάση, ενώ μιλά και για απουσία θετικών καταλυτών και σημειώνει ότι για να υπάρξει υποστηρικτικό περιβάλλον για τις τράπεζες πρέπει να αλλάξει το δημοσιονομικό μείγμα και να μειωθούν οι φόροι στα ακίνητα.

 

Επομένως, η BofA αναπροσαρμόζει τις τιμές στόχους ως εξής:

  • Στην Πειραιώς μειώνει την τιμή στόχο στα 2 ευρώ από 3,23 ευρώ προηγουμένως (σημερινή τιμή 1,88 ευρώ) καθώς προβλέπει χαμηλότερη και για περισσότερο χρόνο κερδοφορία. Σημειώνει ότι η τράπεζα προχωρά σε βαθιά αναδιάρθρωση και το κόστος ρίσκου (cost of risk) παραμένει αυξημένο για να διατηρήσει την κάλυψη των κόκκινων δανείων. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρεί τη σύσταση «Underperform».
  • Σε μεγάλη μείωση της τιμής στόχου προχωρά και για την Alpha Bank ΑΛΦΑ +2,04% προβλέποντας επίσης υψηλότερο κόστος ρίσκου για μακρότερο χρόνο. Η σύσταση είναι «Underperform» με την τιμή στόχο στο 1,25 ευρώ από 1,6 ευρώ προηγουμένως (σημερινή τιμή 1,24 ευρώ).
  • Η σύσταση για την Εθνική Τράπεζα είναι «ουδέτερη» η δε τιμή στόχος μειώνεται σε 2,89 ευρώ από 3,1 ευρώ προηγουμένως (σημερινή τιμή 1,75 ευρώ).
  • «Ουδέτερη» είναι η σύσταση και για την Eurobank. Η τιμή στόχος όμως αυξάνει οριακά στο 1,19 ευρώ από 1,17 ευρώ προηγουμένως. Η σημερινή τιμή είναι 0,61 ευρώ, δηλαδή δίνει περιθώριο σχεδόν 100%
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.