ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλου: Δεν πιεζόμαστε για έκδοση ομολόγου-Ο στόχος για τα NPEs

08:40 - 03 Οκτ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μεγάλου: Δεν πιεζόμαστε για έκδοση ομολόγου-Ο στόχος για τα NPEs
Μείωση των NPEs κατά 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2021 είναι ο στόχος που έχει θέσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου.

Ο CEO της τράπεζας Πειραιώς υποστήριξε ότι το εργαλείο των τιτλοποιήσεων αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση των NPEs και η τράπεζα στους στόχους που κατέθεσε στον SSM καταγράφει και το ετήσιο (για την περίοδο 2019-2021) ύψος των τιτλοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσει.

Όσον αφορά τα δύο πακέτα πώλησης κόκκινων δανείων που έχει ανακοινώσει η τράπεζα, το Nemo και το Iris, έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών και σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου η πώλησή τους θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Παράλληλα, ο κ. Μεγάλου μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη δέσμευση που έχει αναλάβει η Τράπεζα Πειραιώς για έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.

«Δεν πιεζόμαστε και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Θα δούμε τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές και όταν θα είναι ευνοϊκές θα προχωρήσουμε στην έκδοση του ομολόγου», τόνισε μεταξύ άλλων στο περιθώριο της παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος Project Future, ο κ. Μεγάλου.

Όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, το χρονοδιάγραμμα δεν είναι τόσο αυστηρό και εξαρτάται από τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.