ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική για υπόθεση Παπαευαγγέλου με POS: Θα λάβει μέτρα η διοίκηση

16:59 - 31 Οκτ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική για υπόθεση Παπαευαγγέλου με POS: Θα λάβει μέτρα η διοίκηση
Η Εθνική Τράπεζα τοποθετείται σχετικά με την υπόθεση που αποκαλύφθηκε για παραβίαση των κινεζικών capital controls με συναλλαγές μέσω POS από εταιρία συμφερόντων του Ε. Παπαευαγγέλλου.

Η Τράπεζα ανακοινώνει πως μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. 

Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών.

Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση, αναφέρει η ΕΤΕ. 

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, ο κ. Ευάγγ. Παπαευαγγέλου ο οποίος φέρεται να πουλούσε ακίνητα σε Κινέζους, οι οποίοι πλήρωναν με πιστωτικές κάρτες σε ελληνικές τράπεζες το τίμημα της συναλλαγής μέσω POS που είχαν εγκατασταθεί στην Κίνα. Επρόκειτο για ασύρματα POS, που είχαν «ανοικτό» roaming, ενώ ήταν συνδεδεμένα με την Εθνική τράπεζα.

Η Jumbo από τη μεριά της, της οποίας ο κ. Παπαευαγγέλου ήταν αντιπρόεδρος, τόνισε πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.