ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Κόβει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

13:45 - 11 Ιαν 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Deutsche Bank: Κόβει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Μπορεί η Deutsche Bank να εξέδωσε την Πέμπτή έκθεση σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καλές προοπτικές για την πορεία των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο, την Παρασκευή μείωσε την πρόβλεψη για τα έσοδά τους και έθεσε σημαντικά χαμηλότερες τιμές-στόχους.

Αυτά για τις τρεις συστημικές τράπεζες που παρακολουθεί (Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς), για τις οποίες μειώνει τις τιμές-στόχους αλλά διατηρεί τις συστάσεις:

Εθνική Τράπεζα: Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχος 1,4 ευρώ έναντι 2,7 ευρώ.

Alpha Bank: Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχος 1,5 ευρώ έναντι 2 ευρώ.

Πειραιώς: Σύσταση «διακράτηση» και τιμή-στόχος 0,7 ευρώ έναντι 2,16 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο γερμανικός οίκος μείωσε την πρόβλεψη για τα έσοδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, κατά μέσο όρο 3,5% το 2019 και 5% για το 2020. Η αιτία είναι, όπως αναφέρει, η επιβράδυνση στην αύξηση του δανεισμού και χαμηλότερη συμμετοχή των NPEs στην «πάνω γραμμή» των ισολογισμών.

Η μεγαλύτερη αλλαγή σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις έρχεται από τις προβλέψεις. Η DB έχει αυξήσει το κόστος ρίσκου (cost of risk) για τις ελληνικές τράπεζες, για να συμπεριλάβει την αύξηση της επίπτωσης από τη μείωση των NPEs μέσω πωλήσεων, μετά την περιορισμένη οργανική μείωση των NPEs που καταγράφεται τα τελευταία δύο/τρία τρίμηνα.

Η επιβράδυνση στα έσοδα σε συνδυασμό με τις υψηλότερες προβλέψεις οδηγούν σε ουσιώδη μείωση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη των ελληνικών τραπεζών. Θέλουμε να επισημάνουμε, αναφέρει η Deutsche Bank, ότι δεδομένων των εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων κερδοφορίας, οι ποσοστιαίες μεταβολές είναι σημαντικές και επηρεάζουν ουσιαστικά τις εκτιμήσεις της DB, όταν συγκρίνονται με τη μέση εκτίμηση της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.