ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Τα επιτόκια παραμένουν αμετάβλητα

14:15 - 10 Απρ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΚΤ: Τα επιτόκια παραμένουν αμετάβλητα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα, σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον ως το τέλος του 2019 και σε κάθε περίπτωση, όσο χρειαστεί για τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης σύγκλισης του πληθωρισμού προς τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας.

Η τράπεζα σημειώνει ότι συνεχίζει να επανεπενδύει όλα τα κεφάλαια από τα ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί στο πλαίσιο του προγράμματος APP για εκτεταμένη χρονική περίοδο, πέραν της ημερομηνίας που θα ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια και σε κάθε περίπτωση, για όσο χρειαστεί ώστε να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας.

Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι συνήθως, για να παραστούν οι αξιωματούχοι της στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 10 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.