ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματοδότηση €20 εκατ. στη Eurobank Σερβίας από την EBRD

16:56 - 10 Απρ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Χρηματοδότηση €20 εκατ. στη Eurobank Σερβίας από την EBRD
Οι μικρές επιχειρήσεις στη Σερβία θα επωφεληθούν από την πρόσβαση σε ένα νέο πιστωτικό όριο που προσφέρεται από την Eurobank, χάρη στο δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην τοπική τράπεζα.

Τα κεφάλαια της EBRD θα χορηγηθούν για τη στήριξη των επενδύσεων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) σε κεφάλαια κίνησης και σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, με στόχο την αύξηση της ανάπτυξης τους σε τοπικές και διεθνείς αγορές.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς σε ολόκληρη τη Σερβία, η Slavica Pavlović, Πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank, δήλωσε: «Η πιστωτική γραμμή θα επιτρέψει μια πιο ομοιόμορφη κατανομή σε όλες τις περιοχές της Σερβίας, με την άμεση χορήγηση χρηματοδότησης σε περιοχές εκτός Βελιγραδίου, με σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης των ΜμΕ σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο Henry Russell, Διευθυντής της EBRD για τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διευρύνουμε την πρόσβαση στη χρηματοδότηση των Σερβικών ΜμΕ με τη νέα αυτή πίστωση στη Eurobank. Η Eurobank είναι μακροχρόνιος εταίρος μας και μέλος του Προγράμματος Διευκόλυνσης Εμπορίου της EBRD από το 2011 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.