ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Πέντε δεσμευτικές προσφορές για τις τιτλοποιήσεις των δανείων

14:46 - 16 Μαϊ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Πέντε δεσμευτικές προσφορές για τις τιτλοποιήσεις των δανείων
Πέντε δεσμευτικές προσφορές έχει λάβει η Eurobank για το Pillar, την τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ. Οι προτάσεις έχουν κατατεθεί από τους: PIMCO, LoneStar, B2Kapital, Fortress σε συνεργασία με doBank και την κοινοπραξία Elliott – Bain – Cerved.

Η τράπεζα βλέπει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον αριθμό και το ύψος των προσφορών, αλλά και την ποιότητα των επενδυτών, στοιχεία που καθιστούν εφικτή την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού.

Ο μετασχηματισμός αυτός περιλαμβάνει και την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo (μη εξυπηρετούμενα δάνεια 7,5 δισ. ευρώ που θα μεταβιβαστούν σε SPV), αλλά και την πώληση της εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων FPS. Οι διαδικασίες για τα δύο αυτά deal έχουν επισπευσθεί και μάλιστα τρεις από τους πέντε ενδιαφερόμενους για το Pillar έχουν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές και για το χαρτοφυλάκιο Cairo. 

Για το Cairo έχουν υποβληθεί τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές. Μέσα στις επόμενες 2 – 2,5 εβδομάδες, η Eurobank θα πρέπει να καλέσει τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το Cairo φαίνεται ότι θα κρίνει και το πότε η Τράπεζα θα ανακηρύξει τον προτιμητέο επενδυτή για το Pillar. Ειδικότερα, αν η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή για το Pillar γίνει άμεσα ή στο τέλος της συναλλαγής και για το χαρτοφυλάκιο Cairo (δηλαδή μέσα στον Ιούλιο), στην περίπτωση που και τα δύο χαρτοφυλάκια καταλήξουν ενιαία σε έναν επενδυτή.  

Σημειώνεται ότι εφόσον στο deal περιληφθεί και η FPS, τότε ο επενδυτής που θα αποκτήσει τις δύο τιτλοποιήσεις και την εταιρία διαχείρισης NPLs, θα λάβει προς διαχείριση δάνεια άνω των 30 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον για την εξέλιξη του deal είναι ζωηρό όχι μόνο σε επίπεδο Eurobank αλλά και των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν με  ανάλογες τιτλοποιήσεις. Καθώς πρόκειται για την πρώτη τιτλοποίηση στεγαστικών NPLs στην Ευρώπη, ο SSM έχει το ενδιαφέρον του επικεντρωμένο στην τιτλοποίηση της Eurobank, η οποία δεν αποκλείεται να λειτουργήσει ως μοντέλο και για αντίστοιχες τιτλοποιήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ιταλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 16 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.