ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυλωνάς(ΕΤΕ): Θα πετύχουμε τους στόχους χωρίς ανάγκη αύξησης κεφαλαίου

14:20 - 17 Μαϊ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μυλωνάς(ΕΤΕ): Θα πετύχουμε τους στόχους χωρίς ανάγκη αύξησης κεφαλαίου
Την πεποίθησή του ότι η αλλαγή για την Εθνική Τράπεζα είναι αναγκαία και το σχέδιο μετασχηματισμού θα επιτύχει χωρίς να χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου, εξέφρασε ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σχετικά με την στρατηγική 2019-2022.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, η ανάκαμψη της οικονομίας σε συνδυασμό με το ότι η Εθνική διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα όπως η υψηλή καταθετική της βάση, η πλεονάζουσα ρευστότητα, οι υψηλές προβλέψεις για NPEs και κυρίως η αξιοπιστία της στο εγχώριο κοινό αποτελούν μαζί με την αλλαγή του management team τα όπλα για την επιτυχία του μετασχηματισμού.

Μια ημέρα μετά την λεπτομερή παρουσίαση του πλάνου μετασχηματισμού της, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε σήμερα ότι η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζει τρεις κινήσεις μέσα στον χρόνο, με πωλήσεις πακέτων κόκκινων δανείων.

Στόχος της διοίκησης, είναι η Εθνική του 2022 να είναι μια άλλη τράπεζα, με πρωταρχικό στόχο τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στο 5%  του συνολικού της χαρτοφυλακίου έως το τέλος του 2022. Με βάση το σχέδιο που αναπτύχθηκε, τα NPEs αναμένεται να μειωθούν κατά 4,4 δισ.ευρώ το 2019, κατά 2,3 δισ. το 2020, κατά 4,7 δισ. ευρώ το 2021 και κατά 2,9 δισ. ευρώ το 2022, καταλήγοντας σε 1,7 δισ. ευρώ, από 16 δισ. ευρώ σήμερα.

Σε σχέση με την Εθνική Ασφαλιστική, είπε ότι η τράπεζα έχει υποχρέωση να την πωλήσει μέχρι το τέλος του 2020 και δήλωσε ότι καλύτερη τιμή μπορεί να επιτευχθεί με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και όχι με την πώληση σε fund.

Θεωρεί ότι το κλίμα θα είναι κατάλληλο για να ξεκινήσει διερεύνηση της αγοράς για στρατηγικό επενδυτή μετά τις εκλογές και δήλωσε ότι αυτή την περίοδο είναι σε συζητήσεις με τους συμβούλους και για την επικαιροποίηση του business plan.

Σε σχέση με το ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) είπε ότι πρέπει να συγκλίνουν κυβέρνηση – συνταξιούχοι και Εθνική Τράπεζα και είναι αναγκαίο οι συνταξιούχοι να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους, η κυβέρνηση να αποδεχθεί να πάνε στο Δημόσιο και η Εθνική να εισφέρει τα 35 εκατ. για να συνεχιστεί η καταβολή του επικουρικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.