ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς:Ξεκινά το road show για την έκδοση ομολόγου Tier 2

16:45 - 13 Ιουν 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς:Ξεκινά το road show για την έκδοση ομολόγου Tier 2
Οι 2 κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, ο αμερικανικός Goldman Sachs και η ελβετική UBS έλαβαν το πράσινο φως από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τη διενέργεια road show προκειμένoυ να εκδοθεί το νέο ομόλογο Tier 2.

Mέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της έκδοσης. Εκδότης του ομολόγου θα είναι η Piraeus Group Finance PLC και εγγυητής η Τράπεζα της Πειραιώς. Η έκδοση θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος EMTN ύψους 25 δισ. ευρώ. Αναμένεται δε ότι θα αξιολογηθεί με Caa3 / CCC από Moody’s / S&P.

Η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Πειραιώς με ομόλογο Tier II έρχεται να συμπληρώσει την σημαντική κίνηση της διοίκησης με τη συμφωνία εκχώρησης της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, συνολικού ύψους 27 δισ. ευρώ, αλλά και της διαμόρφωσης του νέου λειτουργικού πλάνου με την κωδική ονομασία «Ατζέντα 2023».

Τυπικά, ο στόχος που προ καιρού έχει τεθεί για την ομολογιακή έκδοση είναι στα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα και με δηλώσεις του επικεφαλής κ. Χρήστου Μεγάλου. Ωστόσο, το ποσό μπορεί να κυμανθεί λίγο χαμηλότερα μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.