ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και η Oak Hill στο “παιχνίδι” για την εξαγορά της ΜIG  από την Πειραιώς   Κύριο

13:21 - 06 Αυγ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Και η Oak Hill στο “παιχνίδι” για την εξαγορά της ΜIG  από την Πειραιώς  
Δυο είναι οι επικρατέστεροι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της MIG που πουλάει η τράπεζα Πειριαώς. Η Farallon και η Oak Hill. Τα δυο μεγάλα funds έχουν υποβάλει προτάσεις και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η πρόταση της Oak Hill υπερβαίνει σε αξία την πρόταση της Farallon κατά 50 Εκατομ. Συγκεκριμένα η Oak Hill φέρεται να προσφέρει 350 εκατ. Ευρώ και η Farallon 300 εκατ. Και στους υπόλοιπους όρους των προσφορών υπάρχουν διαφορές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το επιτόκιο της Oak Hill να είναι κατά τι καλύτερο από αυτό της Faralon.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τράπεζα, εξετάζει και αυτές τις δυο προσφορές αλλά και όλες τις άλλες που έχουν υποβληθεί, η διαδικασία είναι ακόμη ανοικτή, υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και όλες οι προσφορές είναι προς εξέταση, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να αποδείξουν την φερεγγυότητα τους και οτι διαθέτουν τα χρήματα που υπόσχονται. Η επισήμανση αυτή γίνεται από κύκλους της τράπεζας επειδή υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη των χρημάτων, αλλά προκαλούν "θόρυβο" συζητήσεων στην αγορά .

Πληροφορίες που έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας, οτι η τράπεζα έχει συνάψει κατ’αρχήν συμφωνία με την Farallon και οτι η πώληση θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, δεν επιβεβαιώνονται εφόσον οι συζητήσεις είναι ανοιχτές ακόμη και εφόσον όπως διαπιστώνεται υπάρχει και άλλη καλή προσφορά, αυτή της Oak Hill.

Η MIG είχε ανακοινώσει κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οτι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Farallon για τη χορήγηση νέας χρηματοδότησης, χωρίς να υπάρχει επί του παρόντος οριστική συμφωνία επί των όρων χρηματοδότησης. Η MIG έχει συνάψει με τη Farallon συμφωνία εμπιστευτικότητας και θα παρασχεθούν οι πληροφορίες για τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου. Όπως ανακοίνωσε η MIG, θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό εφόσον προκύψει οποιαδήποτε ανακοινώσιμη πληροφορία.

Συνεπώς αναμένεται πλέον νέο ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή και αντίστοιχη ανακοίνωση για συζητήσεις της MIG με την Oak Hill εφόσον αξιολογηθεί θετικά η φερεγγυότητα της πρότασης της.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 06 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.