ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα Eurobank και Πειραιώς

13:05 - 02 Σεπ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα Eurobank και Πειραιώς
Οι χρηματιστηριακές εταιρείες εξέδωσαν εκθέσεις με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, αναφορικά με την Eurobank, η IBG τονίζει πως η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β' τριμήνου 6 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς καθώς και τις εκτιμήσεις των αναλυτών της, λόγω των πολλών one-off μεγεθών.

Παράλληλα, η Axia σημειώνει πως η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πριν από τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες  ύψους 63 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της  για κέρδη 26 εκατ. ευρώ.

Η Euroxx από την πλευρά της επισημαίνει πως η τράπεζα παρέμεινε κερδοφόρα στο β’ τρίμηνο χάρη στις υψηλότερες προμήθειες και τα υψηλότερα έσοδα από συναλλαγές, τα οποία αντιστάθμισαν τις υψηλότερες απομειώσεις, τα κόστη αναδιάρθρωσης και τις λειτουργικές δαπάνες.

Θετικά αποτιμά τα αποτελέσματα της Eurobank για το β’ τρίμηνο, η Morgan Stanley, η οποία διατηρεί τη σύσταση «overweight» με τιμή-στόχο στο 1 ευρώ ανά μετοχή.

Τώρα αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς, η Euroxx υπογραμμίζει πως παραμένει σε κερδοφόρα επίπεδα, παρότι τα επαναλαμβανόμενα έσοδα προ προβλέψεων ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της λόγω των υψηλότερων λειτουργικών δαπανών από τις αναμενόμενες.

H IBG με τη σειρά της αναφέρει ότι η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 22 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της, ωστόσο η αγορά ανέμενε κέρδη 28 εκατ. ευρώ λόγω των χαμηλότερων βασικών εσόδων και των υψηλότερων λειτουργικών δαπανών.

Η Axia, τέλος, σημειώνει πως η Πειραιώς κατέγραψε καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 20 εκατ. ευρώ (κάτω των εκτιμήσεών της για κέρδη 30 εκατ. ευρώ),  έναντι 14 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω υψηλότερων δαπανών και μειωμένων απομειώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 02 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.