ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών η Citi

14:38 - 03 Σεπ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Ουδέτερη» είναι σε γενικές γραμμές η ματιά της Citi για την πορεία των ελληνικών τραπεζών με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του β' τριμήνου.

Πιο αναλυτικά, η Citi εκτιμά ως ισχυρά τα αποτελέσματα β' τριμήνου για την Αlpha Bank. Στην έκθεσή της διατηρεί την τράπεζα σε σύσταση "neutral/high risk" και με τιμή-στόχο στο 1,9 ευρώ.  

Ακόμα, αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα παραμείνουν στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου και στη συνέχεια της χρήσης, κάτι που υποδηλώνει μείωση 12% το 2019, ενώ αναμένεται βελτίωση στην παραγωγή προμηθειών.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναφέρεται στη μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, λόγω αρνητικής σύστασης νέων NPE’s, ενώ και στον βασικό κεφαλαιακό δείκτη CET1 εστιάζει στη βελτίωση στο 17,8% από 17%. Ο οίκος τονίζει ότι οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν στις επικείμενες συναλλαγές NPE’s και τη νέα επιχειρησιακή στρατηγική της τράπεζας. 

Θετικά αποτιμά τη συνεχιζόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE’s) και την κεφαλαιακή βελτίωση της Τράπεζας Πειραιώς η Citi, ενώ διατηρεί σύσταση "neutral/high risk" και τιμή-στόχο στα 3,2 ευρώ.

Τα εγχώρια NPE's της Πειραιώς μειώθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο λόγω της αρνητικής σύστασης νέων ΝPE's (300 εκατ. ευρώ) και των διαγραφών δανείων (400 εκατ. ευρώ). Η σύσταση των NPE’s βελτιώθηκε στο τρίμηνο, με τις στάσεις πληρωμών και τις ρυθμίσεις δανείων που διακόπτεται εκ νέου η εξυπηρέτησή τους να μειώνονται. Η τράπεζα είναι σε τροχιά για να πετύχει τη μείωση των NPE’s κατά 3,5 δισ. ευρώ φέτος, όπως προαναγγέλλει η διοίκηση. 

Ισχυρά χαρακτηρίζει ο οίκος και τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές αναμένεται να καλωσορίσουν τη βελτίωση στα κέρδη προ προβλέψεων και την επιτάχυνση στη μείωση των NPE's. 

Η Citi εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) θα παραμείνουν κοντά στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου και για τη συνέχεια της χρήσης, υποδηλώνοντας αύξηση των NII κατά 7% στο έτος, ενώ αναμένει και σημαντική βελτίωση στα έσοδα από προμήθειες το δεύτερο εξάμηνο.  

Τέλος, διατηρεί σύσταση "neutral/high risk" για την τράπεζα με τιμή-στόχο στα 2,8 ευρώ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 03 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.