ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η στρατηγική συμφωνία με την Intrum

17:50 - 23 Οκτ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η στρατηγική συμφωνία με την Intrum
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, στις 23 Οκτωβρίου 2019, ολοκληρώθηκε η στρατηγική συμφωνία με την Intrum για την ίδρυση της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης πιστώσεων στην Ελλάδα.

Η νέα εταιρεία διαχείρισης, που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ανήκει κατά 80% στην Intrum, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί μερίδιο συμμετοχής 20%. Η νέα εταιρεία διαχείρισης έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Θα διαχειρίζεται, σε αποκλειστική βάση, το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων («ΜΕΑ») και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Τράπεζας («REO») μαζί με νέα ΜΕΑ και REO που θα δημιουργούνται, ενώ επιπλέον, η νέα εταιρεία θα μπορεί να διαχειρίζεται ΜΕΑ και REO από τρίτες πηγές. Το ενεργητικό και τα έσοδα του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου παραμένουν στον ισολογισμό της Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

O Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με την Intrum σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (4,5 μήνες) καταδεικνύει την ευελιξία και αποτελεσματικότητα της Τράπεζας Πειραιώς. Μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα η επένδυση της Intrum στην Ελλάδα, καθώς συνιστά μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς όσο και η Intrum βρίσκονται στο πλευρό των πελατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών και βιώσιμων λύσεων. Η στρατηγική συμφωνία αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω τη στρατηγική απομείωσης των ΜΕΑ της Τράπεζας Πειραιώς».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:48 - 23 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.