ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέκταση των υπηρεσιών factoring στην Ελλάδα από τον όμιλο BFF

16:32 - 27 Νοε 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επέκταση των υπηρεσιών factoring στην Ελλάδα από τον όμιλο BFF
O ιταλικός τραπεζικός όμιλος BFF επεκτείνει τις υπηρεσίες factoring σε προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου, όπως ανέφεραν στο Reuters στελέχη του. Σημειώνεται ότι η BFF επεκτάθηκε στην Ελλάδα το 2017 και μέχρι στιγμής ο τζίρος της ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ. Οι πελάτες της είναι κυρίως προμηθευτές δημόσιων νοσοκομείων και δήμων.

Ο όμιλος BFF προσφέρει factoring χωρίς αναγωγή, κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν καταφέρει να συλλέξει τα χρωστούμενα από το Δημόσιο, δεν επανέρχεται στον πελάτη για να πληρωθεί. 

«Είμαστε οι μόνοι στην ελληνική αγορά με αυτό το προϊόν. Αναλαμβάνουμε όλο το ρίσκο οπότε οι πελάτες μας μπορούν να σβήσουν τα ποσά από τους ισολογισμούς τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της BFF για τις διεθνείς αγορές Michele Antognoli. 

Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν επίσης υπηρεσίες factoring αλλά με δικαίωμα αναγωγής.  

«Δεν υπάρχει διάθεση αύξησης της έκθεσης στο ελληνικό δημόσιο από τις ελληνικές τράπεζες λόγω της μεγάλης περιόδου καθυστέρησης στις πληρωμές», τόνισε ο κ. Antognoli.

Ο Όμιλος BFF Banking Group δραστηριοποιείται σήμερα σε 9 χώρες: Ιταλία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία. Δραστηριοποιείται επίσης στη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία με προθεσμιακές καταθέσεις, εξυπηρετώντας συνολικά 12 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.