ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Ν. Υόρκη «χτυπά» η… καρδιά των ελληνικών τραπεζών Κύριο

09:30 - 09 Δεκ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στη Ν. Υόρκη «χτυπά» η… καρδιά των ελληνικών τραπεζών
Εβδομάδα κρίσιμων τραπεζικών εξελίξεων φαίνεται πως θα είναι η τρέχουσα, καθώς σημαντικά γεγονότα θα λάβουν χώρα που αναμένεται να οριοθετήσουν τις ευρύτερες εξελίξεις. Κατ’ αρχήν, σήμερα και αύριο, 9 και 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το 21ο συνέδριο της Capital Link στην Νέα Υόρκη, που ειδικά φέτος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Άλλωστε, ο τίτλος του συνεδρίου «Η Ελλάδα επέστρεψε» οριοθετεί ακριβώς το κλίμα που θέλουν να περάσουν οι διοργανωτές! Η Ελλάδα είναι σε μια άλλη φάση συγκριτικά με όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει μια διαφορετική – φιλική προς τις επενδύσεις – κυβέρνηση, ενώ η οικονομία ανακάμπτει.

Ειδικά φέτος η συμμετοχή των τραπεζιτών και των στελεχών είναι εξαιρετικά μεγάλη που και αυτό δείχνει πολλά με τη σειρά του. Το συνέδριο γίνεται στο Metropolitan Club της αμερικανικής μητρόπολης, λίγα μέτρα από την 5TH Avenue, ενώ το παρόν θα δώσουν στελέχη της κυβέρνησης, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς το συνέδριο συμπίπτει με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή» που σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για τους εγχώριους ομίλους. Στο ειδικό concept για τα κόκκινα δάνεια, θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι των Fortress και Pimco που διεκδικούν τα NPEs της Eurobank αλλά και της Intrum που διαχειρίζεται πλέον τα προβληματικά δάνεια της Πειραιώς.

Φέτος λοιπόν έχουν καλλιεργηθεί μεγαλύτερες προσδοκίες από όλα τα προηγούμενα έτη της κρίσης για το τελικό αποτέλεσμα που θα έχει το συνέδριο της Capital Link, οπότε μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η γενικότερη αισιοδοξία. Φυσικά, εξυπακούεται πως τα αποτελέσματα κάθε παρόμοιου road show και κάθε τέτοιου συνεδρίου ποτέ δεν είμαι άμεσα «μετρήσιμα».

Στη Νέα Υόρκη εκτός από τους επικεφαλής των τραπεζών και των υπολοίπων στελεχών κορυφής, θα απευθύνει χαιρετισμό μέσω webcast και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κεντρικοί ομιλητές είναι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών φορέων και οργανισμών όπως οι PIMCO, Goldman Sachs, Citibank, BlackRock, BlueCrest, Morgan Stanley, Helm, Nomura, Third Point, ενώ την Τρίτη θα παρευρεθεί στην «Ημέρα της Ελλάδας» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.