ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι όροι του μοναδικού ενδιαφερομένου για την Praxia Bank

10:23 - 12 Δεκ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο της Praxia Bank και αναμένεται να αξιολογήσει την πρόταση της Viva Wallet, η οποία φέρεται να είναι η επικρατέστερη για την εξαγορά της τράπεζας.

Το ενδιαφέρον του τσεχικού fund ΕΜΜΑ δεν είναι σίγουρο πως θα μετουσιωθεί στην υποβολή προσφοράς.

Η πρόταση της Viva Wallet συνίσταται στην εξαγορά της τραπεζικής άδειας της Praxia Bank, με την εισφορά 20 εκατ. ευρώ, αλλά με προϋπόθεση το ξεκαθάρισμα της τράπεζας από το διοικητικό και λειτουργικό κόστος, που συνεπάγεται η διατήρηση της σημερινής της μορφής. 

Το πλάνο της Viva για την επένδυση στην Praxia μπορεί να υποστηριχθεί από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί από την ΤτΕ και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξή της σε πλήρες τραπεζικό ίδρυμα, αναπτύσσοντας το δικό της business plan, για το οποίο έχει δεσμευτεί έναντι των μετόχων της και το οποίο απέχει πολύ από αυτό που επιχείρησε να αναπτύξει η Praxia. 

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Praxia Bank σημείωσε ότι ξεκίνησε διαδικασία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου της από την Atlas Merchant Capital. 

Η ανακοίνωση: 

Η Atlas Merchant Capital, o μέτοχος της Praxia bank, εκκίνησε πρόσφατα διαδικασία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τράπεζας, σε συνεργασία με τη UBS ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας ορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου 2019. Η Atlas Merchant Capital αξιολογεί αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας σε επόμενο χρόνο.

 Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 12 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.