ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές- στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

14:03 - 16 Δεκ 2019 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές- στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Σε αύξηση των τιμών – στόχων των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Deutsche Bank. Αντίθετη άποψη εκφράζει για τα έσοδα των τραπεζών, για τα οποία και «βλέπει» καθοδική πορεία το 2019 και ήπια ανάκαμψη το 2020.

Η γερμανική τράπεζα στη ανάλυσή της αναφέρει ότι τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών θα μειωθούν κατά 1% για το 2019, μια κίνηση που, όπως επισημαίνεται, αντανακλά την νουνεχή της εκτίμηση στην καταγραφή των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και των εσόδων από προμήθειες για τον κλάδο. Ο οίκος περιμένει ότι τα επίπεδα δραστηριότητας θα παραμείνουν υπό πίεση μεσοπρόθεσμα.

Όσον αφορά τα κόστη, η Deutsche Bank προχωρά σε ήπιες αλλαγές με σκοπό να αντανακλούν το μικρότερο ρυθμό περιορισμού τους και το κόστος των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, όπως αυτά της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Ο οίκος έχει αυξήσει το cost of risk για τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, να αντανακλά το αυξημένο αντίκτυπο από τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μέσω πωλήσεων, μετά και τον περιορισμένο ρυθμό οργανικής μείωσης που καταγράφηκε τα τελευταία δυο με τρία τρίμηνα.

Αναφορικά με το σχέδιο «Ηρακλής», η Deutsche Bank επισημαίνει ότι «έχει στόχο τη μείωση των NPEs κατά 30 δισ. ευρώ και η επιτυχία του εξαρτάται κυρίως από την «όρεξη» των επενδυτών για ένα τόσο μεγάλο όγκο επικίνδυνου ελληνικού τραπεζικού ενεργητικού». Περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα αναμένεται να δώσει μέσα στο 2020.

Ταυτόχρονα, ο οίκος περιορίζει το κόστος ιδίων κεφαλαίων (CoE) στο 10,8% έναντι 12,2% που ήταν πριν, μετά τη σημαντική αποκλιμάκωση του επιτοκίου στα 10ετη κρατικά ομόλογα.

Πως διαμορφώνονται οι τιμές - στόχοι

Οι συστάσεις για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες διατηρούνται, ενώ οι τιμές στόχοι αυξάνονται. Αναλυτικά:

  • Alpha Bank: Τιμή στόχο 2,3 ευρώ από 2 ευρώ με σύσταση buy
  • Eurobank: Τιμή στόχο 0,9 ευρώ από 0,8 ευρώ με σύσταση hold
  • Εθνική: Τιμή στόχο 2,6 ευρώ από 2,3 ευρώ με σύσταση hold
  • Πειραιώς:Τιμή στόχο 2,85 ευρώ από 2,7 ευρώ με σύσταση hold.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 16 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.