• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Η Alpha Bank στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης

12:07 - 10 Ιαν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μέχρι το 2020 εκτιμάται ότι στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας θα υπάρχουν 500.000 κενές θέσεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ σε βάθος χρόνου θα προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 90% των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη το 2020 θα απαιτεί αναπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Μέσα σε αυτόν τον ριζικό μετασχηματισμό, το εκπαιδευτικό σύστημα καλείται να κάνει ένα πραγματικό άλμα, ώστε να προετοιμάσει τους αυριανούς επαγγελματίες για μια αγορά εργασίας που έχει από αυτούς όλο και πιο υψηλές απαιτήσεις. Ο ιδιωτικός τομέας συχνά καλείται να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες, που λειτουργούν συνδρομητικά στην οικοδόμηση μιας πιο ολοκληρωμένης σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας, που ενσωματώνει την ψηφιακή διάσταση.

Σε αυτή τη λογική κινείται με συνέπεια η Alpha Βank, μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία» στηρίζοντας το ελληνικό σχολείο και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιό του η Τράπεζα, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υποστηρίζει την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση, ενισχύοντας τα σχολεία με σύγχρονα ψηφιακά συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και «έτρεξε» σε 19 δημοτικά σχολεία της χώρας, ενώ για την φετινή σχολική χρονιά συμμετείχαν 20 σχολεία, αρχής γενομένης από το δημοτικό σχολείο της ακριτικής Κάσου, με τους 1.000 μόνιμους κατοίκους.

Η παράδοση του εξοπλισμού στην Κάσο έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη δράση, η οποία φέρνει μαθητές και εκπαιδευτικούς πιο κοντά σε μια πιο άρτια σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές του σχολείου μάλιστα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» και να παραλάβουν τη σχετική διαδραστική βαλίτσα, που περιέχει ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό.

Ο απολογισμός του προγράμματος

Στα 20 σχολεία ανά την Ελλάδα που συμμετείχαν φέτος στη δράση περιλαμβάνονται τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως και του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας Εορδαίας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Μάλιστα, στις παραδόσεις εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, παρούσα ήταν και η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη. Η νεαρή πρωταθλήτρια αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά και μεταφέρει το θετικό της μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες όπου «τρέχει» το Πρόγραμμα, στηρίζοντας σταθερά τη δράση της Alpha Bank.

Μέσα σε δύο χρόνια, ο απολογισμός του Προγράμματος μετρά ήδη παρουσία σε 39 δημοτικά σχολεία της χώρας, εφοδιάζοντάς τα με ισάριθμους διαδραστικούς πίνακες, 780 βιβλία και 3.549 είδη αθλητικού εξοπλισμού.

Στα σχολεία που εντάσσονται στη δράση «Μαζί, με στόχο την παιδεία», η Alpha Βank, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπαίδευσης για την κοινωνία και οικονομία, προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τον εκπαιδευτικό και τη σύγχρονη τάξη: ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια συσκευή προβολής. Παράλληλα, η Τράπεζα προσφέρει βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το διάβασμα.

Ένα σημαντικό τμήμα του Προγράμματος αφορά και τη φυσική κατάσταση των παιδιών, με την Alpha Bank να διαθέτει και είδη αθλητικού εξοπλισμού για σχολικές δραστηριότητες.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman