ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Σε μονοπάτι ομαλοποίησης οι ελληνικές τράπεζες-Έρχονται δάνεια 70δισ. ευρώ

15:36 - 13 Ιαν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
JPMorgan: Σε μονοπάτι ομαλοποίησης οι ελληνικές τράπεζες-Έρχονται δάνεια 70δισ. ευρώ
Στην πορεία των ελληνικών τραπεζών για τη νέα χρονιά αναφέρεται η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται «στο μονοπάτι της ομαλοποίησης» επισημαίνει η JPMorgan, επικαλούμενη την επιστροφή των καταθέσεων στο σύστημα, τις νέες χορηγήσεις , αλλά και τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Υπολογίζει δε ότι έως το 2022 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα έχουν χορηγήσει νέα δάνεια ύψους 70 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan αν και το ποσοστό των κόκκινων δανείων παραμένει υψηλό, ο ρυθμός μείωσής τους είναι «ενθαρρυντικός». Σημειώνεται ότι στο σύνολό τους τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας βλέπουν πτώση των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων σε μονοψήφιο ποσοστό τα επόμενα χρόνια. Στα θετικά για τον τραπεζικό κλάδο και η ανάκαμψη των τιμών των ακινήτων, η οποία ενισχύει την αποτίμηση των collaterals. 

Νέες τιμές - στόχοι

Ο αμερικανικός οίκος στέκεται θετικά απέναντι στις Eurobank και Εθνική Τράπεζα, διατηρώντας τη σύσταση overweight. Η Alpha Bank έχει σύσταση neutral, ενώ η Πειραιώς underweight.

Όσον αφορά τις τιμές – στόχοι, η JP Morgan Cazenove τοποθετεί την τιμή-στόχο στο 1,50 ευρώ για την Αlpha Βank με περιθώριο πτώσης 20% και στα 2,40 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς με περιθώριο πτώσης 25% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Αντίθετα, περιθώριο ανόδου 49% «βλέπει» για την Eurobank, για την οποία η τιμή – στόχος τοποθετείται στο 1,30 ευρώ αλλά και για την Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει τιμή – στόχο στα 3,90 ευρώ με περιθώριο ανόδου 37%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 13 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.