ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Παρατείνεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα εθελουσίας

12:31 - 20 Ιαν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΤΕ: Παρατείνεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα εθελουσίας
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε την παράταση ως τις 10 Φεβρουαρίου του προγράμματος εθελουσίας, το οποίο άνοιξε τον Μάιο του 2019, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους αμφιταλαντεύονται να δουν τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Το νέο ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με κύκλους της Εθνικής, και αναμόρφωση της διάταξης Πετρόπουλου για τον ΛΕΠΕΤΕ.

Η ΕΤΕ προσδοκά ότι με τη νέα διάταξη δεν θα αλλάζει μεν το ύψος της επιβάρυνσης για την τράπεζα την επόμενη πενταετία, θα αναδιατυπωθούν, όμως, επιμέρους άρθρα, ώστε η τράπεζα να μην υποχρεούται, λόγω IFRS, να εγγράψει μπροστά το σύνολο της επίπτωσης (200 εκατ. ευρώ).  Πιθανόν να αναδιατυπωθεί και η αναφορά για συμπληρωματική εργοδοτική εισφορά από την 1η Ιανουαρίου 2024 και εν συνεχεία, με βάση αποτέλεσμα αναλογιστικής μελέτης.

Ο συνδυασμός των γενικών διατάξεων και της αναμόρφωσης του ΛΕΠΕΤΕ εκτιμάται ότι θα οδηγήσει κάποιους από τους εργαζόμενους της τράπεζας να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.