ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Ηπείρου: Πλάνο Στρατηγικής Ανάπτυξης 2020

18:08 - 13 Φεβ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζα Ηπείρου: Πλάνο Στρατηγικής Ανάπτυξης 2020
Το πλάνο της στρατηγικής ανάπτυξης για το 2020 και η νέα προσέγγιση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στα Ιωάννινα, παρουσία δημοσιογράφων και μελών του ΔΣ και στελεχών της Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι επικεφαλής της Τράπεζας παρουσίασαν στους συμμετέχοντες το νέο στρατηγικό σχεδιασμό για το 2020 και ενημέρωσαν για τη νέα εποχή που διανύει ο Τραπεζικός Οργανισμός της Ηπείρου, επικεντρώνοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες του στην ενίσχυση του νέου παραγωγικού και επιχειρηματικού μοντέλου που δημιουργείται για την περιφερειακή οικονομία με τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Ηπείρου. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το νέο όραμα, η αποστολή και οι αξίες της που έχουν ως στόχο την οικοδόμηση ισχυρών και διαρκών σχέσεων με τους πελάτες, καθώς και την παροχή εξειδικευμένων τραπεζικών λύσεων και ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την παράδοση αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αναφέρθηκε στην ιστορία της Τράπεζας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όπως γνωρίζετε είμαστε η παλαιότερη συνεταιριστική Τράπεζα της χώρας με μια ιστορία 41 χρόνων που κρατά στην φιλοσοφία της την έννοια του συνεταιρισμού, όμως έχει υποχρέωση να παρακολουθήσει τις μεταβολές του τραπεζικού συστήματος και να αναπροσαρμοστεί ανάλογα… Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έναντι των συστημικών τραπεζών, είναι ότι η Τράπεζα Ηπείρου ανήκει τους πελάτες της και την τοπική οικονομία και κοινωνία, γεγονός αρκετά ισχυρό για να την εμπιστευτούν».

Ο κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και στο γεγονός ότι η Τράπεζα άντεξε την πίεση που δέχθηκε το τραπεζικό σύστημα, παραμένοντας κοντά στους πελάτες της με το δίκτυο και τα προϊόντα της, καταφέρνοντας μάλιστα να προσελκύσει έναν αξιόπιστο στρατηγικό επενδυτή, το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ. Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:« Μέσα στην δεκαετή κρίση που όλοι βιώσαμε, η Τράπεζα Ηπείρου κατάφερε να αντέξει, ενισχύοντας την καταθετική της βάση και το δανειακό της χαρτοφυλάκιο, επεκτείνοντας το δίκτυό της στην ευρύτερη Περιφέρεια της Ηπείρου προκειμένου να υποστηρίξει με χρηματοδοτήσεις τις τοπικές επιχειρήσεις ,δίνοντας συγχρόνως  εργασία σε πάνω από 85 ικανά στελέχη που έχει σήμερα η Τράπεζα».

Τέλος, ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2019 και τους οικονομικούς στόχους για το 2020. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας (15%), στη λειτουργική κερδοφορία και στην ισχυρή ρευστότητα (LCR 321,22% - 2019) που παρουσίασε τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δυναμικό παρών της Τράπεζας στην τοπική κοινωνία, δηλώνοντας ότι :«Την ώρα που οι άλλες τράπεζες συρρικνώνουν το δίκτυό τους και κυρίως, μεταφέρουν τα εγκριτικά κλιμάκιά τους εκτός Ηπείρου, είμαστε δυναμικά παρόντες στην τοπική κοινωνία με ευέλικτα και εξατομικευμένα προϊόντα και ολοκληρωμένες συμβουλευτικές λύσεις και υπηρεσίες. Εστιάζοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενισχύουμε δυναμικά τον κορμό της ηπειρωτικής οικονομίας και την ανάπτυξή της. Στόχος μας είναι η Τράπεζα μας να κατακτήσει ανταγωνιστική θέση στην περιφέρεια και να επεκταθεί και εκτός Ηπείρου».

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το νέο tag line (moto) της Τράπεζας «Η Τράπεζα του Τόπου μας» που θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν για τη νέα στρατηγική πορεία και κατεύθυνση της Τράπεζας αλλά και του συνόλου των δραστηριοτήτων της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.