ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες χρηματοδοτήσεις 900 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα

16:52 - 24 Μαρ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέες χρηματοδοτήσεις 900 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα
Την πρόθεση της Παρευξείνιας Τράπεζας να επικεντρώσει τις νέες χρηματοδοτήσεις της, ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ για φέτος, στις βιομηχανίες και τους κλάδους, που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του COVID-19, γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η τράπεζα γνωστοποιεί παράλληλα πως θα επικεντρωθεί στην παροχή βοήθειας σε δήμους, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και φαρμακευτικές εταιρείες, που βρίσκονται -όπως επισημαίνει- στην πρώτη γραμμή της πάλης εναντίον του Covid-19.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) επιδοκιμάζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα κράτη- μέλη της για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού και να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στις ανθρώπινες ζωές, τις κοινωνίες και την οικονομική δραστηριότητα. Η ΤΕΑΕΠ δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες και τις χώρες μέλη της» υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Στις τρέχουσες κρίσιμες συνθήκες και αλλαγές στην αντίληψη των αγορών για τους κινδύνους και τη ρευστότητα, όπως επισημαίνεται, η Τράπεζα συνεχίζει να βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το πιο ευάλωτο τμήμα της οικονομίας, και να παράσχει την υποστήριξη που χρειάζονται τα κράτη- μέλη και οι πελάτες της.

«Θα προσφέρουμε πρόσθετη τεχνική βοήθεια στους ενδιαφερόμενους πελάτες για την ευκολότερη προετοιμασία των χρηματοδοτικών προτάσεων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών σχεδίων, μελετών σκοπιμότητας, εκτιμήσεων περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ» τονίζει ακόμη η τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.