ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Νέο «χτύπημα» στις ελληνικές τράπεζες-Επιθετική μείωση στις τιμές-στόχους

13:25 - 16 Απρ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
JP Morgan: Νέο «χτύπημα» στις ελληνικές τράπεζες-Επιθετική μείωση στις τιμές-στόχους
Μετά το «χτύπημα» της Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες, τη σκυτάλη παίρνει η JP Morgan, η οποία έρχεται να μειώσει με «επιθετική» διάθεση τις τιμές – στόχους για τις ελληνικές τράπεζες.

Την Τετάρτη, 15 Απριλίου, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε σε «σταθερό» από «θετικό» το outlook των ελληνικών τραπεζών εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης. Σήμερα, έρχεται η σειρά της JP Morgan που προχωρά σε μείωση των τιμών - στόχων των ελληνικών τραπεζών από 30% έως και 57%, καθώς αναμένει σημαντικό πλήγμα στην κερδοφορία τους λόγω της πανδημίας.

Στην έκθεση της για το σύνολο της περιοχής CEEMEA (Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), η JP Morgan αναφέρει ότι «το ξέσπασμα της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού έχει διαταράξει σημαντικά τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, με τον αντίστοιχο χρηματιστηριακό δείκτη να έχει υποχωρήσει κατά 61%», δηλαδή πολύ υψηλότερα από το 36% που έχει σημειωθεί κατά μέσω όρο στις άλλες τράπεζες της περιοχής CEEMEA και το 50% που έχουν καταγράψει οι ευρωπαϊκές τράπεζες. 

Παράλληλα, ο χρηματοπιστωτικός όμιλος εκτιμά ότι «θα υπάρξει σαφής χαλάρωση του ρυθμού μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs), ενώ θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες «θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αυξήσουν τις προβλέψεις τους έναντι επισφαλειών, γεγονός το οποίο θα πλήξει σημαντικά και την κερδοφορία τους».

Η μείωση στην τιμή – στόχο της Eurobank είναι της τάξεως του 30%, ενώ για τις άλλες τρεις τράπεζες είναι της τάξεως του 51%-57%. Έτσι, οι νέες τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες διαμορφώνονται ως εξής:

- Alpha Βank: Τιμή – στόχος στα 1,10 ευρώ με σύσταση «overweight»

- Eurobank: Τιμή – στόχος στα 0,70 ευρώ με σύσταση «overweight»

- Εθνική: Τιμή – στόχος στα 1,90 ευρώ με σύσταση «overweight»

- Πειραιώς: Τιμή – στόχος στα 1,80 ευρώ με σύσταση «neutral».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:24 - 16 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.