ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών

16:13 - 02 Ιουν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
BofA: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών
Η Bank of America Merrill Lynch (BofA) βάζει στο… μικροσκόπιο τα αποτελέσματα τριμήνου των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών και συστήνει στους επενδυτές την αγορά δύο εξ αυτών.

Ειδικότερα, η BofA διατηρεί τη σύσταση αγοράς (buy) για τις Alpha Bank και Eurobank, για τις οποίες και βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου των μετοχών σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Από την άλλη έχει σύσταση υποαπόδοσης (underweight) για την Πειραιώς και την Eθνική Τράπεζα. 

Πιο αναλυτικά, οι νέες τιμές - στόχοι που δίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θέλουν τον τίτλο της Alpha Bank στα 0,94 ευρώ, δηλαδή περίπου 60% υψηλότερα από τα υφιστάμενα επίπεδα, ενώ δίνουν περιθώριο ανόδου περίπου 30% στη Eurobank με την μετοχική τιμή της να φτάνει στα 0,52 ευρώ. Η τιμή στόχος για την Εθνική Τράπεζα είναι τα 1,26 ευρώ, πολύ κοντά στα σημερινά επίπεδα. Από την άλλη για την Πειραιώς είναι τα 1,28 ευρώ, δηλαδή 12% χαμηλότερα από τα υφιστάμενα επίπεδα. 

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, σημειώνει για την Alpha Bank ότι η διοίκηση αναμένει πως τα NPEs φέτος θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2019. Στο επίκεντρο των σχεδίων της τράπεζας παραμένει το Project Galaxy. Για την Eurobank σχολιάζει πως το κλειδί βρίσκεται στο project Cairo, το οποίο και προχωρά- κάτι που αποτελεί θετικό σημάδι. Για την Εθνική Τράπεζα σημειώνει πως εμφανίζει τον καλύτερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων (NPEs) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Όσον αφορά στην Πειραιώς τέλος επισημαίνει πως θα βρει στήριγμα στις πράξεις TRLTRO της ΕΚΤ και τις εγγυήσεις κρατικών δανείων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 02 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.