ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλου: Αποφασισμένοι να στηρίξουμε βιώσιμες επιχειρήσεις

16:25 - 05 Ιουν 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μεγάλου: Αποφασισμένοι να στηρίξουμε βιώσιμες επιχειρήσεις
Τον κομβικό ρόλο του τραπεζικού κλάδου στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού υπογράμμισε στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist, "EuroZone’s Quest Fora Coronavirus "Vaccine”, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

"Η πιο σημαντική δουλειά που έχουν να κάνουν οι τράπεζες στην παρούσα συγκυρία είναι να βοηθήσουν τους βιώσιμους επαγγελματίες και επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της πανδημικής κρίσης", τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Μεγάλου και σημείωσε πως πράγματι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε θέση να βοηθήσουν. Διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και τη ρευστότητα που απαιτείται.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε πως "είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τους βιώσιμους επαγγελματίες και επιχειρήσεις για να ξεπεράσουν την κρίση".

Ειδικά για την Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε πως "έχει ήδη εκταμιεύσει, μέχρι τον Μάιο,  2,2 δισ. ευρώ για νέα επιχειρηματικά δάνεια, έχοντας καλύψει ήδη το ήμισυ του στόχου που είχε θέσει για φέτος".

"Η στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων είναι κρίσιμη για την ανάκαμψη της Οικονομίας και για την προσέλκυση πόρων για επενδύσεις. Η χώρα, ύστερα από μια δεκαετία αποεπένδυσης, πρέπει να καλύψει το μεγάλο επενδυτικό κενό για να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη", είπε ο κ. Μεγάλου, σημειώνοντας τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στις χρηματοδοτήσεις καίριων τομέων όπως είναι οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις νέες χρηματοδοτήσεις και τη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων, ο κ. Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην δημιουργηθούν νέα NPLs. "Έχουμε τα προϊόντα και τα εργαλεία, τόσο με το ελληνικό APS "Ηρακλής”, όσο και με την εταιρική σχέση με την Intrum", ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.