ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στο πρόγραμμα «Ηρακλής»

11:23 - 06 Αυγ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank: Αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στο πρόγραμμα «Ηρακλής»
Η Alpha Bank επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την υποβολή της τιτλοποίησης Galaxy στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων «Ηρακλής».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η τράπεζα επιταχύνει την υλοποίηση της συναλλαγής τιτλοποίησης Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων Galaxy (“Galaxy”), η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού της Σχεδίου που ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2019.

Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 10,8 δισ. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα υπέβαλε αίτηση υπαγωγής βάσει του ν.4649/2019 στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων “Ηρακλής”, για την ένταξη των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας Ευρώ 1,9 δισ. και Ευρώ 5,7 δισ. αντιστοίχως.

Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως Ευρώ 3,04 δισ. Η αίτηση για το Galaxy IV θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.